MENU

Active Lease prináša mobilitu so službami aj pre jednotlivcov

31/03
Ilustračné foto: Active Lease prináša mobilitu so službami aj pre jednotlivcov

Ekologickejší spôsob žitia a fungovania, ale aj potreba mobility tu a teraz. Aj to sú dôvody, pre ktoré rastie záujem o operatívny lízing už nielen medzi firmami, ale čoraz viac aj u fyzických osôb. „Dôvod je zrejmý. Celkové náklady na mobilitu sú porovnateľné s kúpou vozidla v hotovosti či na úver, no prevádzka vozidla je bez starostí s mobilitou 24 hodín denne,“ konštatuje Michal Chudík, obchodný riaditeľ Business Lease Slovakia. Spoločnosť je poskytovateľom komplexnej mobility vrátane operatívneho lízingu pre právnické aj fyzické osoby. Práve Active Lease, resp. operatívny lízing pre fyzické osoby prináša možnosť neobmedzenej mobility bez vlastnenia vozidla. „Funguje na podobnom princípe ako operatívny lízing pre právnické osoby. Jeho podstatou je, že prefinancujete len rozdiel medzi obstarávacou cenou a zostatkovou hodnotou vozidla na konci jeho nájmu, teda len reálne využitý čas,“ vysvetľuje.

All inclusive

Významnou konkurenčnou výhodou v porovnaní s ostatnými formami je práve financovanie. „Nie je potrebný žiadny vstupný kapitál, žiadna akontácia ako percento z ceny vozidla. Vozidlo síce nevlastníte, po celú dobu si ho prenajímate, no v mesačnej platbe sú zahrnuté všetky náklady spojené s prevádzkou vozidla, teda nielen obstarávacia cena,“ upozorňuje Michal Chudík. Ide napríklad o registračné náklady na prvú registráciu vozidla na území Slovenska, diaľničnú známku, povinné zmluvné poistenie, havarijné poistenie vrátane GAP poistenia na účtovnú cenu vozidla, náklady na opravy, pravidelnú údržbu vozidla a pneumatiky, ich prezutie a uskladnenie, nepretržité asistenčné služby po celej Európe, balík pre náhradnú mobilitu v prípade, že je vaše auto v servise. Ide v podstate o  mobilitu s all inclusive službami.

Úspora až 25 %

Celkové náklady na mobilitu pritom nie sú vyššie, ako pri kúpe vozidla do majetku. Práve naopak. „Celkovo dosahuje úspora pri operatívnom lízingu v porovnaní s klasickým vlastníctvom auta v priemere 20-25 % na vozidlo,“ spresňuje Michal Chudík. Hoci protiargument by mohol byť, že vozidlo v majetku by ste ešte mohli predať a ušetriť tak peniaze, faktom je, že práve počas prvých štyroch rokov strácate na jeho hodnote najviac. Rovnako neviete, ako sa v čase, kedy ho budete predávať, budú pohybovať ceny jazdených vozidiel, ako sa budú vyvíjať ceny pneumatík, servisu a podobne. V rámci operatívneho lízingu už pri kúpe, ale neskôr aj pri prevádzke ťažíte z množstevných zliav, ktoré má lízingová spoločnosť dojednané s importérmi, servismi a pneuservismi, či z dostupnej servisnej a pneuservisnej siete po Slovensku. Konkrétny model, motorizáciu aj výbavu vozidla si pritom vyberáte vy. „Výhodou operatívneho lízingu je to, že máte mobilitu zabezpečenú 24 hodín denne a náklady na prevádzku vozidla sú zahrnuté v mesačnej platbe, ktorá je po celý čas lízingu nemenná, daná vopred bez ohľadu na vývoj cien, vďaka čomu si viete finančné výdavky plánovať,“ podotýka. Benefitujete tak z úspory času aj financií. Po ukončení trvania nájomnej zmluvy vozidlo buď vrátite lízingovej spoločnosti, môžete uzavrieť novú zmluvu o prenájme iného vozidla, alebo si vozidlo odkúpiť.

Auto ako benefit

Operatívny lízing pre fyzické osoby však môže byť aj významným benefitom v prípade, že ho poskytuje firma zamestnancovi. „Ak firma nemá možnosti zvýšiť počet služobných vozidiel pre zamestnancov, riešením môže byť operatívny lízing pre súkromné osoby, zamestnancov, ktorý vie ako zamestnávateľ sprostredkovať,“ vysvetľuje Michal Chudík. Umožní jej to „poskytnúť“ zamestnancom nepretržitú mobilitu, ale aj externú starostlivosť o ich vozidlá, čím sa môžu venovať pracovným záležitostiam a neodbiehať v pracovnom čase do servisu či pneuservisu kvôli autu. Ak chce firma zamestnancovi na dopravu prispieť, legislatívne to má cez operatívny lízing pre fyzické osoby tiež jednoduchšie, ako keby mala prispievať na ich súkromné vozidlo v majetku.

Pre koho je ponuka určená

Diana Gécová

Foto: Diana Gécová

Copyright 2024 © Business Lease, s.r.o. All rights reserved.

Vyhlásenie o spracúvaní osobných údajov

Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné prezeranie webu a vďaka analýze prevádzky webu neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií →